ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Καίτη Παντελή

Καίτη Παντελή
Yoga Instructor

Η Καίτη Παντελή είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Φυσική Ωκεανογραφία. Η πρώτη της ‘γνωριμία’ με τη γιόγκα συνέβη το 2006, ως έναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος. Σύντομα, όμως, συνειδητοποίησε πως αποτελεί κυρίως έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και ζωής, μέσα από τα ευεργετικά οφέλη όχι μόνο σε σωματικό, αλλά σε νοητικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Έκτοτε η αγάπη της για το αντικείμενο οδήγησε σε μια συνεχή αναζήτηση και εμβάθυνση στην πρακτική και φιλοσοφία της γιόγκα, ανοίγοντας νέους δρόμους.

Η εμπειρία και οι γνώσεις της εμπλουτίζονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε για χρόνια μαθήτρια της Ξένιας Ντόβα και έχει παρακολουθήσει πλήθος workshops και σεμιναρίων με τους Maja Zilih, Todd Tessen, Sianna Sherman, Patrick Broome, Sue Elkind, Martin Kirk, Petros Haffenrichter, κ.ά. Το 2014 ξεκίνησε το μονοπάτι της διδασκαλίας της, λαμβάνοντας την πιστοποίηση των 200 ωρών στη Hatha Yoga, από τη Maja Zilih. Λίγο αργότερα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση από τη Sue Elkind στη Prenatal και Postnatal Yoga, η οποία ενισχύθηκε από τη δική της βιωματική εμπειρία στον τοκετό και τη μητρότητα. Παρακολούθησε, επίσης, την εκπαίδευση στην Aerial Yoga και Aerial Kids Yoga με τον Γιώργο Ανδριανόπουλο και τη Χριστίνα Μάτση.

Το 2018 ίδρυσε τη σχολή Indriya Yoga, στην οποία διδάσκει Hatha, Vinyasa, Aerial, Prenatal/Postnatal Yoga.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΑΗ
Pilates & Yoga Instructor

Η Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) από το οποίο αποφοίτησε το 2006 με σκοπό να ακολουθήσει την μεγάλη της αγάπη, τον χορό. Έτσι, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, άρχισε να φοιτά στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου, ενώ την ίδια χρονιά έγινε δεκτή και από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Έλαβε μέρος σε διάφορες παραστάσεις και φεστιβάλ, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα και σεμινάρια από καταξιωμένους δασκάλους χορού, χορευτές και χορογράφους, βελτιώνοντας μέχρι και σήμερα την τεχνική της στο μπαλέτο, το σύγχρονο και την jazz.

To 2010 ξεκίνησε την ενασχόληση της με το σύστημα του Joseph Pilates, καθώς είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον χορό, αφού προάγει την ευθυγράμμιση, επιμήκυνση και σωστή στάση του σώματος.

Εκπαιδεύτηκε στο Pilates Mat, στο Pilates Equipment (reformer, cadillac, wunda chair, ladder barrel, spine corector), στο Pilates Stick και στο Pilates & Εγκυμοσύνη.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να περιπλανιέται και στα μονοπάτια της γιόγκα και να ενστερνίζεται αυτή τη φιλοσοφία, αφού ανακάλυψε πως πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ταξίδι προς την αυτοβελτίωση και την ένωση του σώματος με το νου. Ξεκινώντας λοιπόν, την πρώτη της εκπαίδευση στην Hatha Yoga από την Αθήνα (IRYT 200), έρχεται να την ολοκληρώσει στην Ινδία (IRYT 250) λαμβάνοντας την πιστοποίηση της από την International Yoga Federation και τον αγαπημένο της δάσκαλο Yogacharya Saji P.K. Παράλληλα έχει πιστοποιηθεί και στην Aerial Yoga και Yoga for kids.

Παραμένει μαθήτρια και παρευρίσκεται συνεχώς σε σεμινάρια με Έλληνες και ξένους δασκάλους με σκοπό την συνεχή βελτίωσή της ώστε να μπορεί να μεταδώσει όλη της την γνώση.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑΤΟΥ
Yoga Instructor

Η Βιργινία Νεστοράτου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιστορία και την Κοινωνική Ανθρωπολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), οι οποίες την ωθούν μέχρι σήμερα στη διερεύνηση των διαφορετικών μορφών της  ανθρώπινης ύπαρξης και εμπειρίας σε όλη τους την ευρύτητα. Από τότε εργάζεται αδιάλειπτα απ το 2006, στο Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ως εκπαιδεύτρια. Παράλληλα προσφέρει εθελοντική εργασία στην ΕΠΑ(Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών) και εργάζεται σε κατασκηνώσεις με ΑΜΕΑ.

Έχοντας ασχοληθεί από νωρίς με τον αθλητισμό (αθλήτρια μπάσκετ στον Άρη Πετρούπολης για δέκα χρόνια και κατόπιν στην ομάδα του Πανεπιστημίου), αναζητά τη συνύπαρξη φυσικής κατάστασης, πειθαρχίας και ισορροπίας. Το 2012 ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη γιόγκα ως μαθήτρια της Κατερίνας Γαλανάκη και το 2017 έλαβε την πρώτη της πιστοποίηση στη Hatha Yoga (RYT 200) στη σχολή Karma Yoga του Τάσου Αντωνόπουλου. Εν συνεχεία παρακολούθησε το σεμινάριο Γιόγκα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Level 1 – 25hr Yoga for Special Needs Training) με την Shawnee Thorton Hardy, οπότε και ξεκίνησε να εκπαιδεύει στον κόσμο της yoga ενήλικες με αυτισμό, νοητική και κινητική αναπηρία. Λίγο αργότερα συμπλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Θεραπευτική Γιόγκα με τη Maritta Mittag (50 ώρες) και τη Γιόγκα για Εγκύους με τη Γαία Λάσκου (90 ώρες).

Αγαπά να διδάσκει γιόγκα και πιστεύει ότι ο καθένας, ασχέτως ηλικίας, βάρους ή σωματικής κατάστασης, μπορεί να ωφεληθεί απ’ αυτήν. Παρευρίσκεται αδιάκοπα σε φεστιβάλ και σεμινάρια προκειμένου να εξελίξει τη φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική στη διδασκαλία της γιόγκα. Αναλαμβάνει ομαδικές και ατομικές συνεδρίες yoga ενηλίκων, για εγκύους, ΑμΕΑ, ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, παιδική και aerial yoga , καθώς και τεχνικές αποκατάστασης στην Τρίτη ηλικία και yoga σε ζεύγη.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Το Indriya Yoga είναι ένας χώρος ιδιαίτερα ζεστός και φιλόξενος, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική, καταπράσινη πλατεία της Πετρούπολης.

Δημιουργήθηκε το 2018 από την Καίτη Παντελή, με σκοπό να μοιραστεί την αγάπη της για τη γιόγκα και να παρέχει στους μαθητές της ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Οι ασκούμενοι έχουν την ευκαιρία να προάγουν τη σωματική, νοητική και ψυχική τους ευεξία με απόλυτη ασφάλεια, σε ένα μέρος ήσυχο και κατάλληλα διαμορφωμένο, επιλέγοντας μέσα από ένα πλήθος μαθημάτων ανάλογα μα τη διάθεση και το επίπεδο πρακτικής τους.

Στο Indriya Yoga διδάσκονται μαθήματα Hatha, Vinyasa, Aerial Yoga, καθώς επίσης Pilates και yoga για εγκύους.