Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί

From Detox to Sauca – Από την Αποτοξίνωση στην Καθαρότητα

31 Οκτωβρίου, 2021 @ 10:30 - 15:30

30€ + Φ.Π.Α.

From Detox to Sauca!
Get ready to get rid of what’s not needed!
Ετοιμαστείτε να ξεφορτωθείτε ό,τι δε σας χρειάζεται!

Sauca: η γιόγκικη αρχή της καθαρότητας και αγνότητας. Αφορά στο σώμα, το νου, τα συναισθήματα αλλά και στο περιβάλλον γύρω μας, τη συμπεριφορά, τις πράξεις και το λόγο μας.

Σκοπός του σεμιναρίου: Η διαμόρφωση καθημερινών συνηθειών, που αποτρέπουν τη συσσώρευση συναισθηματικών, νοητικών και υλικών/διατροφικών τοξινών.
Τεχνικές διδασκαλίας: Πρακτική asanas, καταγραφή αρνητικών συμπεριφορών και ενίσχυση θετικών (γνωσιακό ημερολόγιο), πρακτικές συμβουλές τροποποίησης κι εδραίωσης θετικών συμπεριφορών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής τους.

Στην καθημερινή μας ζωή αποθηκεύουμε διαρκώς πράγματα, καταστάσεις, ανθρώπους, σκέψεις, συναισθήματα, τροφές, ουσίες. Όλα αυτά μετατρέπονται σε τοξίνες στο σώμα αλλά και το πνεύμα μας. Προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να απαλλαχτούμε από αυτές, οδηγούμαστε σε σκέψεις στρεσογόνες, οι οποίες δημιουργούν νέες τοξίνες κι έτσι, πολύ εύκολα, μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο “τοξινογένεσης” της κάθε μας πράξης, της κάθε μας σκέψης, της κάθε μας ιδέας και κάθε μας επιλογής.
Μία βδομάδα αποτοξίνωσης από όλα αυτά ωφελεί πάρα πολύ, όμως, σε πολλές περιπτώσεις, η απόλυτη στέρηση δραστηριοτήτων που έχουμε ήδη συνηθίσει να κάνουμε οδηγεί στη δημιουργία νέων τοξινών αλλά και στην υπερβολή μετά το πέρας της εβδομάδας αυτής, ακυρώνοντας οποιαδήποτε προηγούμενη προσπάθεια. Πολλές φορές δε, η εβδομάδα αυτή είναι ανέφικτο να βρεθεί στην καλπάζουσα και απαιτητική, καθημερινή μας ζωή.
Έχοντας δοκιμάσει πολλούς τρόπους αποτοξίνωσης: κούρες, fasting, ιδιοσυγκρασιακή αποτοξίνωση, κατέληξα ότι, τουλάχιστον για τη δική μου ιδιοσυγκρασία και το δικό μου τρόπο ζωής, αυτό που χρειάζεται δεν είναι απλά ένα διάλειμμα μίας ή δύο εβδομάδων από τις κανονικές μας συνήθειες. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης και τις καθημερινές μας επιλογές.
Μία αλλαγή που πραγματοποιείται σταδιακά και είναι κοντά στις καθημερινές μας συνήθειες, έτσι ώστε να έχει και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια αλλά και επίπτωση στον καθημερινό μας εαυτό.
Στο workshop αυτό, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε ό,τι μας βαραίνει σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και να το αντικαταστήσουμε με κάτι που δε μας βαραίνει τόσο, σταδιακά και μέσα στη διάρκεια της κανονικής μας ζωής.
Από άτομο σε άτομο αυτό πάντα διαφέρει. Ο καθένας, λοιπόν, θα αναγνωρίσει τα δικά του τροχοπέδια και θα θέσει δικούς του προσωπικούς στόχους, μέσα από τη γνωσιακή αναγνώριση και κατονομασία των αναγκών και ελλείψεών του.
Δε θα δοθεί καμία μαγική συνταγή αναδιοργάνωσης, τη συνταγή θα τη φτιάξετε μόνοι σας, μέσα από τα εργαλεία που θα σας παρουσιαστούν. Σε αυτό το workshop δε θα «ταλαιπωρηθούμε στερούμενοι», περιμένοντας το αποτέλεσμα, θα ευχαριστηθούμε τη διαδικασία προς αυτό.

Σε αυτό το workshop:

 • Μαθαίνουμε πρακτικά πώς μπορούμε να αποκτήσουμε υγιεινές καθημερινές συνήθειες
 •  Δημιουργούμε εύκολα ένα εβδομαδιαίο υγιεινό μενού
 • Αποκτούμε καινούριες εύκολες και γρήγορες συνταγές που έχουν σκοπό τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία της πρώτης ύλης
 • Ενημερωνόμαστε για την ύπαρξη καταστημάτων και λαϊκών αγορών, που ανήκουν στο δίκαιο εμπόριο και χρησιμοποιούν ελάχιστη ή καθόλου συσκευασία
 •  Συνοψίζουμε τα απαραίτητα της κουζίνας (σκεύη, μπαχάρια, μυρωδικά, αναλώσιμα υλικά)
 •  Χωρίζουμε την τροφή σε θρεπτικά συστατικά που συνδυάζονται μεταξύ τους για τη βέλτιστη απορρόφηση από τον οργανισμό
 •  Μαγειρεύουμε τα πάντα, δεν πετάμε τίποτα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 10.30 – 11.00: Γνωριμία με την ομάδα: Shanga meeting
 • 11.00 – 12.30: Πρωινή πρακτική: Το στρες και οι τοξίνες αποθηκεύονται στο ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) και αποβάλλονται κυρίως μέσω της κίνησης, του διαλογισμού και της επαφής με τη φύση
 • 12.30 – 14.00: Τι είναι οι τοξίνες; (Σκέψεις, συναισθήματα, τροφές, καλλυντικά, αντιμετώπιση περιβάλλοντος, συμπεριφορά – ανάλυση sutra 1.33)

Πώς αποτοξινωνόμαστε;

Συνταγές: Η υγιεινή διατροφή είναι πιο εύκολη, πιο οικονομική και πιο γρήγορη απ’ όσο νομίζουμε! Η υγιεινή διατροφή ωφελεί το σώμα μας, την ψυχική μας υγεία και το περιβάλλον.

Οι σωστές επιλογές στην αγορά και τη διαχείριση των υλικών μας οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας της δικής μας ζωής αλλά και της κοινωνίας, στην οποία μετέχουμε ενεργά με κάθε μας κίνηση, και στην προστασία του πλανήτη.

Πώς να θρέφουμε τον οργανισμό μας σωστά και επαρκώς;

Πώς να χρησιμοποιούμε και να επιλέγουμε λιγότερες συσκευασίες;

Πώς να δημιουργούμε λιγότερα σκουπίδια;

Πώς να τα κάνουμε όλα αυτά και ταυτόχρονα να ανταποκρινόμαστε στους διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς της καθημερινής ζωής μας;

Γνωσιακό ημερολόγιο: καταγραφή εμποδίων (δε χρειάζεται να τα αποκαλύψουμε!) και αντιστροφή τους

 • 14.00 – 15.00: Yoga Restorative and Yoga Nidra
 • 15.00 – 15.30: Κλείσιμο

Η καθημερινή μας ζωή, η διαρκής παρακμή του περιβάλλοντος, οι ιστορίες που κουβαλάμε, μας επιβάλλουν να ασχοληθούμε με τη διαρκή μας αλλαγή και μεταμόρφωση χωρίς επίκριση και δογματισμούς (άλλο τρώω μοσχαράκι γάλακτος κάθε μέρα και άλλο τρώω ένα φιλέτο μοσχάρι – που έχει ήδη αναπαραχθεί – όταν ο οργανισμός το χρειάζεται, ναι υπάρχουν οργανισμοί που το χρειάζονται! Σε λίγα χρόνια μπορεί ο ανθρώπινος οργανισμός να εξελιχθεί ώστε να μην το χρειάζεται ξανά!)
Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την όμορφη διαδρομή, για να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας και να γκρεμίσουμε όλοι μαζί τα εμπόδια που μας κρατούν μακριά από την πραγματική μας καθαρότητα και αγνότητα!
Μετά το σεμινάριο θα δημιουργηθεί ομάδα για συζήτηση και εξέλιξη των μαθητών καθώς και follow up της προόδου μας. Ομαδικά είναι πιο εύκολα! Θα μοιραστούμε, επίσης, πολλές συνταγές!

Οι ώρες του σεμιναρίου είναι αναγνωρισμένες από τη Yoga Alliance ως συνεχόμενη εκπαίδευση. Θα δοθούν άφθονες και πρακτικές σημειώσεις!

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
31 Οκτωβρίου, 2021
Ώρα:
10:30 - 15:30
Κόστος:
30€ + Φ.Π.Α.

Διοργανωτές

Καίτη Παντελή
Πηνελόπη Γαβριλάκη

Χώρος Διεξαγωγής

Indriya Yoga Studio
ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 2
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Αττική 13231 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2105055832