Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί

Yoga Retreat στη Β. Ινδία – Μάρτιος 2024

19 Μαρτίου - 31 Μαρτίου

2250€ + Φ.Π.Α.

Embrace and discover Mama India

19-31 Μαρτίου 2024

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε την οργάνωση του πιο συναρπαστικού ταξιδιού. Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής στη Βόρεια Ινδία, τη χώρα που ξεκίνησαν όλα. Ένας προορισμός γεμάτος μεγάλες αντιθέσεις, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες τόσο διαφορετικές και γοητευτικές.

Σε συνεργασία με το γραφείο Ayama Retreats, ετοιμάσαμε ένα yoga retreat, ένα ταξίδι ‘μύησης’ στη μαγεία και την ομορφιά της Ανατολής και της χώρας που γέννησε τη yoga. Σας προσκαλούμε σε αυτό το ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στις 19-31 Μαρτίου 2024.

Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για να επισκεφθεί κανείς το μέρος και επιπλέον συμπίπτει με το Holi, τη Γιορτή των Χρωμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιδιαίτερα φεστιβάλ του ινδουισμού. Θα βρεθούμε στις πόλεις Νέο Δελχί, Άγκρα, Τζαϊπούρ και Ρίσικες, την πρωτεύουσα της hatha yoga.

Taj Mahal, τελετή Aarti, ανάβαση με ελέφαντες στο φρούριο Amber Fort, μουσικοχορευτική παράσταση από τους “Τσιγγάνους του Ρατζαστάν”, επίσκεψη σε άσραμς, ράφτινγκ στον Γάγγη, είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που θα κάνουμε και θα συναντήσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα, τις τιμές και περισσότερες πληροφορίες.

Δελχί-Άγκρα-Ρίσικες 19-31/03/24 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 1η μέρα – 19/03/24 : Πτήση  Αθήνα – Δελχί

Συγκέντρωση στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από όπου και θα μετεπιβιβαστούμε σε πτήση για Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Πρωτεύουσα της Ινδίας από το 1911, το Νέο Δελχί είναι μια δραστήρια μητρόπολη που συνδυάζει με επιτυχία το αρχαίο με το σύγχρονο. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Λούτιενς δίπλα στο παλαιό Δελχί και συνδέεται γεωγραφικά με αυτό με ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, παρηκμασμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά.

2η μέρα – 20/03/23: Δελχί – ξενάγηση Παλαιό Δελχί

Άφιξη στο Δελχί και αφού περάσουμε διαβατηριακό έλεγχο και παραλάβουμε τις αποσκευές μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Άμεση παραλαβή δωματίων και ξεκούραση (συμπεριλαμβάνεται το πρωινό γεύμα με την άφιξη στο ξενοδοχείο).  Το μεσημέρι, μετά την ξεκούρασή μας από το ταξίδι, αναχώρηση για την πρώτη μας γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ινδίας. Θα επισκεφθούμε το Rajghat, το σημείο που αποτεφρώθηκε ο πατέρας του Ινδικού έθνους Mahatma Gandhi και το μουσείο Gandhi Smriti όπου φυλάσσονται και εκτίθενται στο κοινό πολλά προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου αυτού ηγέτη και ξετυλίγεται η ιστορία του ως την ημέρα που δολοφονήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1948. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα σημαντικότερα μνημεία στο Παλαιό Δελχί. Μεταξύ αυτών, το Κόκκινο Φρούριο χτισμένο στις αρχές του 17ου αιώνα από κόκκινη πέτρα. Τα τείχη του εκτείνονται για δύο και πλέον χιλιόμετρα για την προστασία από ξένους εισβολείς, όμως δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν του Σιχ και τους Βρετανούς κατακτητές. Σε αυτό το φρούριο, ο Νεχρού ύψωσε την σημαία της ανεξαρτησίας της Ινδίας από τους Βρετανούς στις 15/08/47 με την τελετή να πραγματοποιείται έκτοτε κάθε χρόνο την ίδια μέρα από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση από το φρούριο θα επισκεφτούμε to Jama Masjid το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία που κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του Jahan (1638 – 1648), εγγονού του μεγάλου Akbar, ο οποίος κατασκεύασε και τις οχυρωμένες αυτοκρατορικές εγκαταστάσεις στο Red Fort. Η μάλλον κοπιαστική ανάβαση στους μιναρέδες θα σας αποζημιώσει με την εκπληκτική θέα της πόλης πάνω από τις στέγες των σπιτιών (οι επισκέπτες πρέπει να καλύπτουν χέρια, πόδια και κεφάλι και να αφήσουν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στο τζαμί, στις δε γυναίκες δεν επιτρέπεται η ανάβαση στους μιναρέδες χωρίς άνδρα συνοδό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

 • Το μουσείο GandhiSmriti είναι κλειστό κάθε Δευτέρα.

3η  μέρα – 21/03/24: Δελχί – ξενάγηση Νέο Δελχί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη δεύτερη γνωριμία μας με την πόλη. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας περνώντας από τη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο και την Πύλης της Ινδίας (μνημείο πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου). Επόμενος σταθμός μας ο ψηλότερος μιναρές στον κόσμο, ο Qutub Minar, χτισμένος στις αρχές του 13ου αιώνα, πιστεύεται ότι χτίστηκε για να σηματοδοτήσει την απαρχή της μουσουλμανικής ηγεμονίας στην Ινδία. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας περνώντας από τη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο και την Πύλης της Ινδίας (μνημείο πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου). Επόμενη στάση στη σημερινή μας ξενάγηση είναι στον Τάφο του Χουμαγιούν που αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία του Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα την περίοδο που στη χώρα επικρατούσε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική άνθηση. Ο εντυπωσιακός ναός Swaminarayan Akshardham που θα επισκεφθούμε ακολούθως, είναι ένας μεγαλοπρεπής ναός, επιτομή της Ινδικής αρχιτεκτονικής και παράδοσης που χτίστηκε σε μόλις 5 χρόνια απασχολώντας 11000 τεχνίτες και εθελοντές. Τελευταία στάση στη σημερινή μας ξενάγηση ο ναός Bahai, χτισμένος σε σχήμα λωτού, αφιερωμένος δόγμα Bahai που κηρύττει την ενότητα ανθρώπων και θρησκειών. Ο ναός το βράδυ φωταγωγείται προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα γαλήνης και ευδαιμονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 • Το τζαμί JamaMasjid παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια της προσευχής από 12.15 μ.μ ως 13.45 μ.μ

4η μέρα – 22/03/24 : Δελχί – επίσκεψη Askhardham –  ναός ISCKON –  προσευχή Aarti στον ποταμό Yamuna – Άγκρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για Άγκρα μέσω του αυτοκινητόδρομου Γιαμούνα. Πριν αφήσουμε πίσω την πόλη των 18 εκατομμυρίων, θα επισκεφθούμε τον εντυπωσιακό ναό Swaminarayan Akshardham ένα μεγαλοπρεπή ναό, επιτομή της Ινδικής αρχιτεκτονικής και παράδοσης που χτίστηκε σε μόλις 5 χρόνια απασχολώντας 11000 τεχνίτες και εθελοντές. Σε απόσταση 2 περίπου ωρών από το Δελχί, στην πόλη Μαθούρα θα επισκεφθούμε το παλάτι Kusum Sarovar που θα μας χαρίσει από τις ωραιότερες φωτογραφίες μιας και περιβάλλεται από λίμνη ενώ μετά από ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση, θα συνεχίσουμε προς την πόλη Βριντάβαν για να επισκεφθούμε τον ναό ISCKON, αφιερωμένου στον θεό Krishna όπου κανείς μπορεί να δει να συνυπάρχουν πολλοί δυτικοί που έχουν ασπαστεί το δόγμα-κίνημα του Hare Krishna και ζουν μια ζωή ήρεμη και απλή, επικεντρωμένη στην λατρεία του Krishna και του Srila Prabhupada, πνευματικού δασκάλου και συν-ιδρυτή του κινήματος. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος για μικρή ανάπαυλα. Το απόγευμα, θα μεταφερθούμε στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα και θα επιβιβαστούμε σε βάρκα ώστε να απολαύσουμε την τελετή Aarti, μια ιδιαίτερα μυσταγωγική τελετή που γίνεται από τους πιστούς και τους ιερείς για να ευχαριστήσουν τους θεούς για το τέλος της ημέρας. Συνεχίζουμε οδικώς για Άγκρα όπου και θα φτάσουμε το βράδυ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση.

5η μέρα – 23/03/24: Άγκρα – ξενάγηση Taj Mahal & Agra Fort – Τζαϊπούρ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επίσκεψή μας  στο εντυπωσιακό μνημείο-σύμβολο της αγάπης Taj Mahal. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20000 άντρες για να το χτίσουν ενώ τα μάρμαρα μεταφερόταν από 1000 ελέφαντες 20 0μίλια μακριά από την Agra. Χτισμένο από τον σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στα μέσα του 17ου αιώνα, σαν δείγμα αγάπης προς τη γυναίκα του Mumtaz Mahal, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους, το Taj Mahal είναι πράγματι ένα από τα θαύματα του κόσμου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε αυτό το σημαντικό κομμάτι αρχιτεκτονικής με τις τέλειες αναλογίες και τις απαράμιλλες ένθετες διακοσμήσεις. Στάση για μεσημεριανό γεύμα.  Ακολούθως θα επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο της Άγκρα χτισμένο το 1565 στις όχθες του ποταμού Yamuna που περιβάλλεται από διπλά τείχη τα οποία ξεπερνάνε τα 20 μέτρα ύψος και αποτελείται – στο εσωτερικό του – από μια σειρά παλατιών και κήπων που συνθέτουν μια ολόκληρη πόλη. Τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια του φρουρίου είναι το Dewan-e-Am, η αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων όπου ο αυτοκράτορας συναντούσε τους επισήμους και άκουγε τους ικέτες και το Dewan-e-Khas, την αίθουσα των ιδιωτικών ακροάσεων όπου δεχόταν τους ξένους αξιωματούχους. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση οδικώς για Fatehpur Sikri που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ (Akbar) και που θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους αφού υπό την ηγεσία του, η κυριαρχία των Μογγόλων εξαπλώθηκε σε ολόκληρη σχεδόν την Ινδία. Χτίστηκε στο σημείο που ο Shaik Salim προφήτεψε τη γέννηση του γιου του. Έτσι κατασκευάστηκε το Φάτεχπουρ Σίκρι (νικητήρια πόλη). Το 1580, λίγα χρόνια μετά την αποπεράτωση της κατασκευής του, το Fatehpur Sikri εγκαταλείφθηκε λόγω ανεπάρκειας νερού. Στην πόλη παραμένουν σχεδόν αλώβητα τα εντυπωσιακά παλάτια και ναοί, κάνοντάς την από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας. Μικρή στάση για μεσημεριανό γεύμα και αμέσως μετά αναχώρηση οδικώς για Τζαϊπούρ με επίσκεψη  καθ’ οδόν στον χτισμένο τον 9ο αιώνα ταμιευτήρα νερού Chand Baori στο χωριό Abhaneri. Με βάθος πάνω από 20 μέτρα και 13 ορόφους, ο ταμιευτήρας αποτελείται συνολικά 3500 σκαλιά σε απόλυτη συμμετρία που κατεβαίνουν σε βαθμιαία μειούμενη κλίμακα στον πάτο του πηγαδιού. Συνεχίζουμε για τα τελευταία χιλιόμετρα που μας απομένουν  για την Ροζ την Τζαϊπούρ. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και  διανυκτέρευση.

6η μέρα – 24/03/24: Τζαϊπούρ – Amber Fort,  Babu Market, City Palace, Αστεροσκοπείο Jantar Mantar

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο Amber χτισμένο στον ομώνυμο λόφο 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη , το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της πόλης. Ο μαχαραγιάς Μαν Σινγκ, διοικητής των πολεμιστών Ρατζπούτι στον στρατό του μεγάλου Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ, έχτισε αυτό το φρούριο με τα πολυτελή διαμερίσματα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ρατζπούτ, ενώ διαμόρφωσε σε μογγολική αρχιτεκτονική τους κήπους, στην πλαγιά του λόφου, στα 1592. (Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες απολαμβάνοντας τη θέα των κήπων καθώς ανεβαίνουμε). Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Τζαϊπούρ, γνωστή και ως ΄Ροζ Πόλη΄, άρρηκτα συνδεδεμένη με την φιλοξενία μιας και  για πρώτη φορά βάφτηκε το 1853 για να υποδεχτεί τον Βρετανό πρίγκηπα Alfred. Η σημερινή μας ξενάγηση θα καταλήξει στην τοπική αγορά Babu, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα μαγαζιά, να κάνετε το απαραίτητο παζάρι τιμών με τους εμπόρους για τις αγορές σας και να αισθανθείτε τον παλμό της πόλης που είναι ξακουστή για τα μεταξωτά υφάσματα και τα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης ή από μάρμαρο. Η σημερινή μέρα συμπεριλαμβάνει κάτι ξεχωριστό: μια  βόλτα με rick shaw – το πιο δημοφιλές μέσο μετακίνησης στην Ινδία – και ομολογουμένως και το πιο διασκεδαστικό!  Αμέσως μετά συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην Τζαϊπούρ με επίσκεψη στο παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο τμηματικά. Μικρό μέρος του χρησιμοποιείτε ακόμα από τη βασιλική οικογένεια. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείτε στο παλάτι. Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο Jandar Mantar, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων, το πιο δημοφιλές από τα 5 αστεροσκοπεία της Ινδίας, χτισμένο από τον επιστήμονα Sawai Jai Singh. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εντυπωσιακή πρόσοψη Hawa Mahal, γνωστή και ως ‘Παλάτι των Ανέμων’ που χτίστηκε ώστε οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο χωρίς να φαίνονται απ’ έξω. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα – 25/03/24: Τζαϊπούρ – γιορτή Holi – & μουσικοχορευτική παράσταση με τους Τσιγγάνους του Ρατζαστάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι και η πιο ξεχωριστή καθώς στην Τζαϊπούρ η γιορτή Holi  (Ντχούλι στα Σανσκριτικά) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως Γιορτή των Χρωμάτων. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ινδουιστικά θρησκευτικά φεστιβάλ, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές της άνοιξης, γιορτάζοντας το τέλος του χειμώνα και το θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό. Είναι μια γιορτή γονιμότητας, μία θρησκευτική εορταστική τελετή για καλή συγκομιδή.Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή «επανάσταση» χρωμάτων και κάθε χρόνο τα στιγμιότυπα από τους εορτασμούς είναι όλο και πιο θεαματικά αποδεικνύοντάς το! Το έθιμο του Χόλι έχει τις ρίζες του στο σανκριτικό δράμα Ρατναβάλ, του 7ου αιώνα. Εορτάζεται τη μέρα μετά την πρώτη Πανσέληνο του Μαρτίου. Παραμονή της γιορτής οι πιστοί ανάβουν φωτιές, οι οποίες ονομάζονται Χολίκα Δαχάν και κατά τη διάρκειά της πιστοί και συμμετέχοντες ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό (γκουλάλ) ο ένας στον άλλον με «απελευθερωτική» ένταση! Η ίδια η ρίψη των χρωμάτων ισοδυναμεί για τους Ινδούς με μία πράξη ελευθερίας.Τα παλιά τα χρόνια τα χρώματα τα έφτιαχναν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες από κόκκινα και πορτοκαλί άνθη που εμποτίζονταν σε νερό για να εκχειλιστούν οι χρωστικές. Άλλοτε χρησιμοποιούσαν aabir, ένα φυσικά χρωματισμένο ταλκ. Σε μια Ινδία με έντονες κοινωνικές διαφορές η Γιορτή των Χρωμάτων είναι η μοναδική φορά όπου οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου και κάστας, βρίσκονται μαζί για να γιορτάσουν. Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Χόλι έχει εμπνεύσει τα χιλιάδες φεστιβάλ ρίψης χρωμάτων τα οποία πραγματοποιούνται πλέον σχεδόν σε όλες τις χώρες της Δύσης – όπως και στη χώρα μας. Θα μεταφερθούμε στο χώρο όπου πραγματοποιείται η γιορτή για να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτό το φεστιβάλ χρωμάτων και χαράς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά στο Niran Nawayan Palace, παλιό παλάτι που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο (world heritage hotel) για να παρακολουθήσουμε τους ‘Τσιγγάνους του Ρατζαστάν’, μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση με φολκλορικούς ήχους και χορούς των τοπικών φυλών Τσιγγάνων του Ρατζαστάν (περιλαμβάνεται δείπνο σε μπουφέ). Επιστροφή και διανυκτέρευση.

8η μέρα – 26/03/24: Τζαϊπούρ – Άλγαρ – Δελχί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Δελχί. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στην ιστορική πόλη Alwar (Άλγαρ) που χρονολογείται πολύ πριν τον 15ο αιώνα για να επισκεφθούμε το παλάτι με την εξαιρετική τεχνοτροπία – μείγμα ισλαμικής και ινδικής αρχιτεκτονικής καθώς και την τεράστια δεξαμενή νερού που χρησιμοποιούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του παλατιού σε νερό αλλά κυρίως για να δροσίσουν τα δωμάτια από την ανελέητη ζέστη του Ρατζαστάν.  Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε οδικώς για Δελχί όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η μέρα – 27/03/24: Δελχί – τραίνο για Χάριντβαρ – οδικώς για Ρίσικες

Πολύ πρωινή αναχώρηση για τον σιδηροδρομικό σταθμό του Δελχί για να επιβιβαστούμε στο τραίνο Shatabdi Express για το ταξίδι μας βορειότερα, στο Ρίσικες. Άφιξη στο Haridwar και οδική μεταφορά στο Ρίσικες.  Άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας για ξεκούραση. Προαιρετική βόλτα στο Ρίσικες ή μπορείτε να χαλαρώστε στο spa του ξενοδοχείου κάνοντας κάποιο αγιουρβεδικό μασάζ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα – 28/03/24: Ρίσικες – ξενάγηση πόλης, Sivananda Ashram & βραδινή τελετή Aarti

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση της παγκόσμιας πρωτεύουσας της Hatha Yoga. Στα δρομάκια της όμορφα απλωμένης αυτής επαρχίας η μαγεία περισσεύει. Με σήμα κατατεθέν τις δύο κρεμαστές γέφυρες, Lakshman Jhula και Ram Jhula, θα διαβούμε και τις δύο. Η Lakshman Jhula, με 450 μέτρα μήκος και σε απόσταση 2 χλμ από το άσραμ Swarg κατασκευάστηκε το 1939 και ονομάστηκε έτσι από τον μικρότερο αδερφό του Lord Ram Lakshman με ναούς να σημαδεύουν ουσιαστικά τις δύο πλευρές της συμπεριλαμβανομένου και του ναού Lakshman στο Tapovan. Αυτό που σίγουρα θα παγιδέψει την προσοχή μας είναι το 13όροφο άσραμ Kailasananda, του οποίου ο κάθε όροφος είναι αφιερωμένος και σε μία θεότητα. H Ram Jhula από την άλλη πλευρά βρίσκεται στα 3 χλμ από το Ρίσικες και θεωρείται από τους προσκυνητές το σημείο όπου συναθροίζονται τα σπουδαιότερα άσραμ και  ινδουιστικοί ναοί με πιο γνωστό από όλους τον ναό Geeta Bhavan. Σε αυτόν υπάρχουν περισσότερο από εκατό έργα ζωγραφικής και αγάλματα που αναπαριστούν αρχαίους μυθολογικούς χαρακτήρες. Κοντά στην όχθη Triven (Triveni Ghat) βρίσκεται και ο ναός που είναι γνωστός με το όνομα Bharat Mandir και εικάζεται πως είναι ο παλαιότερος ναός που βρίσκεται χτισμένος στο Ρίσικες χτισμένος από τον Adi Sharkanacharya. Στο εσωτερικό του ναού που χρονολογείται από τον  9ο  Π. Χ αιώνα βρίσκεται σκαλιστό άγαλμα από μαύρο τοπικό πέτρωμα με το όνομα Saligram του θεού Vishnu.Στην σημερινή μας ξενάγηση δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά ashrams στο Ρίσικες, το Sivananda. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την προγραμματισμένη ώρα για να παρακολουθήσουμε την βραδινή προσευχή Maha Aarti. Είναι το μέρος όπου οι προσκυνητές συναθροίζονται για μια βουτιά στα ιερά νερά του Γάγγη πριν επισκεφθούν τους διάφορους ναούς της πόλης ή της περιοχής. Αυτό συμβαίνει νωρίς το πρωί με τους πιστούς να προσφέρουν προσευχές και γάλα ή να ταϊζουν τα ψάρια. Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει καθώς ένα πλήθος από ντόπιους και δυτικούς μαζεύεται για την προσευχή σε μια τελετή που τύμπανα, φώτα, ψαλμούς, μυρωδιές από λιβάνια προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα – 29/03/24: Ρίσικες – εκδρομή στο σπήλαιο Vasistha Gufa & προαιρετικό rafting στον Γάγγη)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το σπήλαιο Vasistha Gufa που βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ από το Ρίσικες. Ο Vasishta ήταν ένας από τους 7 μεγάλους σοφούς της αρχαίας Ινδίας και γκουρού του λόρδου Ram και ένας από τους συγγραφείς των αρχαίων Ινδικών γραφών Rigveda. Ο θρύλος λέει πως ο Vasishta κατέφθασε στον ποταμό Γάγγη με σκοπό να αυτοκτονήσει μετά τον θάνατο των παιδιών του. Ο ποταμός όμως αρνήθηκε να δεχθεί τον θάνατό του και έτσι παρέμεινε στο σημείο αυτό διαλογιζόμενος μαζί με τη συζυγό του Arundhati. Κοντά στο σπήλαιο βρίσκεται και το ομώνυμο Ashram ενώ για να φθάσει κανείς στον ναό από τον κεντρικό δρόμο χρειάζεται να διανύσει 200 σκαλοπάτια. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία (για όσους επιθυμούν – προαιρετική εκδρομή) να διασχίσουμε σε μια εύκολη διαδρομή τον Γάγγη κάνοντας ράφτινγκ, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας τη διαδρομή! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα – 30/03/24: Ρίσικες – Χάριντβαρ – τραίνο για Δελχί – διανυκτέρευση Δελχί

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να τον αξιοποιήσετε για βόλτες, επισκέψεις, ψώνια. Το μεσημέρι, θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο μεσημεριανό γεύμα και ακολούθως μεταφορά οδικώς στον σιδηροδρομικό σταθμό του Haridwar για την επιβίβασή μας στο τραίνο Shatbadi Express και το ταξίδι της επιστροφής μας στο Δελχί.  Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Διανυκτέρευση

13η μέρα – 31/03/24: Δελχί – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την ίδια μέρα στην Αθήνα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη και ποιοτικότερη διεκπεραίωσή του χωρίς να παραληφθεί καμία από τις επισκέψεις, ξεναγήσεις και δραστηριότητες που περιλαμβάνονται.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού με QatarAirways
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων σύνολο 388,86 €(επιβεβαιώνονται με την έκδοση των εισιτηρίων, σε περίπτωση αύξησης λόγω της διεθνούς αύξησης των τιμών καυσίμων, η διαφορά καλύπτεται από τον ταξιδιώτη)
 • 11 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* αστέρων (τοπικής διαβάθμισης/κατηγοριοποίησης)
 • 1 earlycheck in στο ξενοδοχείο διαμονής στο Δελχί κατά την άφιξη στις 20/03
 • Πρωινό και βραδινό γεύμα σε μπουφέ καθημερινά
 • 3 μεσημεριανά γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Μετακινήσεις/περιηγήσεις/ξεναγήσεις/επισκέψεις με κλιματιζόμενο ιδιωτικό πούλμαν
 • Εισιτήρια τραίνου Α’ θέσης Δελχί-Χαριντβάρ-Δελχί με το Shatabdi Express
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία
 • Ανάβαση με ελέφαντες στο φρούριο Amber Fort στην Τζαϊπούρ
 • Δείπνο με παραδοσιακή μουσική και χορό από τους ‘Τσιγγάνους του Ρατζαστάν’ (αντί του δείπνου στο ξενοδοχείο διαμονής)
 • Καθημερινή πρακτική Yoga
 • Αγγλόφωνοι τοπικοί ξεναγοί
 • Αγγλόφωνος τοπικός συνοδός εκδρομής
 • Φιλοδωρήματα για ξεναγούς/οδηγούς/αχθοφόρους
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 • Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που περιλαμβάνει και κάλυψη για covid19 καθώς και έξοδα ξενοδοχείου καραντίνας έως του ποσού των 1500 ευρώ ανά άτομο (η ασφάλιση ισχύει για άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 70οέτος ηλικίας τους)
 • Ενημερωτικό έντυπο

Δεν περιλαμβάνονται

 • Βίζα Ινδίας (εκδίδεται ηλεκτρονικά με κόστος 15 USD)
 • Έξτρα γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό, ροφήματα
 • Προαιρετικές εκδρομές &  δραστηριότητες
 • Έξοδα προσωπικής φύσης, χρήση μίνι μπαρ, laundry service, κλπ.
 • Ότι δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο

 

Πτήσεις με Qatar Airways  (μέσω Doha)

(Ώρες αναχώρησης και άφιξης τοπικές κάθε χώρας)

1 QR 208  19MAR  ATHDOH  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:18:55  ΆΦΙΞΗ:23:55

2 QR 570  20MAR  DOHDEL  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:02:20   ΆΦΙΞΗ:08:25

3 QR 571  31MAR  DELDOH  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:10:35   ΆΦΙΞΗ:12:05

4 QR 207  31MAR  DOHATH  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:13:50  ΆΦΙΞΗ:18:40

Σημείωση: Η αεροπορική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των δρομολογίων της χωρίς πρότερη ενημέρωση.

 

Ξενοδοχεία Διαμονής 5* αστέρων

Πόλη Νύχτες Ξενοδοχείο Ιστοσελίδα
Δελχί 2 The Suryaa

Taj Vivanta

www.thesuryaa.com/

www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/

Άγκρα 1 Crystal Sarovar

Ramada Plaza

www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/

www.wyndhamhotels.com/ramada/agra-india/ramada-plaza-agra/overview?

Τζαϊπούρ 3 Crown Plaza www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/jaipur/

jaitr/hoteldetail

Δελχί 1 The Suryaa

Taj Vivanta

www.thesuryaa.com/

www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/

Ρίσικες 3 Modi Retreat

Lemon Tree

www.modiretreat.com/

www.lemontreehotels.com/lemon-tree-premier/rishikesh/hotel-rishikesh.aspx

Δελχί 1 The Suryaa

Taj Vivanta

www.thesuryaa.com/

www.vivantahotels.com/en-in/vivanta-new-delhi-dwarka/

 

Σημείωση: Στην περίπτωση που κάποια από τα ανωτέρω ξενοδοχεία  δεν είναι διαθέσιμα, άλλα εφάμιλλης ποιότητας και κατηγορίας θα επιβεβαιωθούν

 

Τιμή προγράμματος  

Ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 2250 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 585 €

Πολιτική πληρωμών

 • 1η προκαταβολή: 50 € για δέσμευση θέσης (μετρητοίς απευθείας στην διοργανώτρια δασκάλα)
 • 2η προκαταβολή: 550 € έως 11/09/23
 • 3η προκαταβολή: 550 € έως 13/11/23
 • 4η προκαταβολή: 550 € έως 11/01/24
 • Εξόφληση πακέτου: 550 € έως 08/03/24

Σημειώσεις

 • Η επιβάρυνση μονόκλινου παραμένει η ίδια σε όλες τις κλίμακες πληρωτέων ατόμων-συμμετοχών και θα πρέπει να τακτοποιηθεί με την τελευταία δόση.
 • Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν εκτός από μετρητά, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας που αναφέρονται πιο κάτω. Τα έξοδα τραπέζης καλύπτονται/βαραίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους συμμετέχοντες!
 • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αποπληρωμής με πιστωτική κάρτα έως 12 δόσεις με μάξιμουμ επιβάρυνση 80 ευρώ συνολικά.
 • Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών έως τις 12/01/24, επιστρέφονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.

 

Πολιτική ακυρωτικών (σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς πελάτη)

 • Μεταξύ 11/09/23 και 13/11/23:  550 € ακυρωτικά ανά άτομο
 • Μεταξύ 14/11/23 και 11/01/24: 1100 € ακυρωτικά ανά άτομο
 • Μεταξύ 12/01/23 και 08/03/24: 1650 € ακυρωτικά ανά άτομο
 • Μεταξύ 09/03/24 και 019/03/24: 100% ακυρωτικά

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
19 Μαρτίου
Τέλος:
31 Μαρτίου
Κόστος:
2250€ + Φ.Π.Α.

Διοργανωτές

Ayama Retreats & Holidays
Καίτη Παντελή
Indriya Yoga

Χώρος Διεξαγωγής

North India