Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί

Gong Bath και ηχοθεραπεία

26 Νοεμβρίου, 2022 @ 18:30 - 20:00

25€ + Φ.Π.Α.

Τι είναι το Gong Bath;

Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το σώμα μας, χρησιμοποιούμε σαπούνι και νερό. Ένα Gong bath χρησιμοποιεί ήχο και δονήσεις για να μας καθαρίσει στο εσωτερικό – συναισθηματικά και φυσιολογικά. Δεν υπάρχει νερό και δεν αφαιρούνται τα ρούχα. Κατά τη διάρκεια του Gong bath, πολλαπλά γκονγκ και παλέτες χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν το πλήρες φάσμα ωφέλιμων κραδασμών και συχνοτήτων. Ακριβώς όπως ένα μασάζ σώματος μαλακώνει, ανακουφίζει, “ξεμπλοκάρει” σφιχτούς και “δεμένους” μύες, το “ηχητικό μασάζ” μιας συνεδρίας με Γκονγκ βοηθά στην επεξεργασία συναισθηματικών θεμάτων που πρέπει να απελευθερώσουμε για να προχωρήσουμε στη ζωή.

Ο ακροατής χρειάζεται μόνο να χαλαρώσει βαθιά και να αφήσει τον ήχο του γκονγκ να κάνει τη δουλειά. Η εμπειρία είναι αβίαστη και τα αποτελέσματα βαθιά. Πρόκειται για μια “επανεκκίνηση “, το υποσυνείδητο ξυπνά σε μια υπερβατική κατάσταση ευαισθητοποίησης, χαλάρωσης και επέκτασης, όπου συμβαίνει μετασχηματισμός και επούλωση.

Ποια είναι τα οφέλη του Διαλογισμού του Γκονγκ;

Ένας διαλογισμός με Gong είναι μια μοναδική και άκρως προσωπική εμπειρία. Το γκονγκ μιλάει σε καθένα από εμάς ξεχωριστά, συναντώντας μας όπου κι αν βρισκόμαστε στο ταξίδι της ζωής μας. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, όλα μας τα σώματα και επίπεδα – φυσικό σώμα, συναισθηματικό, νοητικό – θα επωφεληθούν από τον βαθύ, θεραπευτικό συντονισμό των γκονγκ.

Συνδυαστικός καθαρισμός: Για τους περισσότερους ανθρώπους, ένα Gong bath είναι μια βαθιά, χαλαρωτική και ειρηνική εμπειρία. Το γκονγκ έχει μια εκκαθαριστική επίδραση στα συναισθηματικά ζητήματα, διασπώντας τα περιοριστικά και αρνητικά πρότυπα σκέψης και ως εκ τούτου είναι μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας για θέματα που σχετίζονται με συναισθηματικές – νοητικές καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Άλλοι πηγαίνουν πιο βαθιά και μπορεί να έχουν βαθιές, υπερβατικές εμπειρίες θεραπείας και όχι μόνο.

Ενεργειακή Εξισορρόπηση: Ο διαλογισμός του Γκονγκ είναι η πρακτική του “επαναπροσδιορισμού” του ανθρώπινου όντος πίσω στις ιδανικές συχνότητες μέσω μιας καθολικής φυσικής και βιολογικής αρχής γνωστής ως Sonic Entrainment. Το ανθρώπινο σώμα ξέρει τι αισθάνεται αρμονικό και συντονίζεται σε αυτό που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Μέσω της ηχητικής σύλληψης μας φέρνει πίσω στην αρμονική ισορροπία, την κορυφή της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας. Το τεράστιο εύρος των πλούσιων αρμονικών που παράγονται από το γκονγκ εξισορροπεί βαθιά κάθε κύτταρο του σώματος,  μύες, οστά, όργανα, νευρικό σύστημα κλπ. Η έρευνα* έχει δείξει ότι ο ήχος μπορεί να αποσταθεροποιήσει προοδευτικά τη δομή των καρκινικών κυττάρων, την ανάπτυξή τους.

Το Gong Bath Meditation έχει αποδειχθεί ότι έχει χιλιάδες επιπλέον φυσικά και συναισθηματικά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν: τη βελτίωση της ευεξίας και του συντονισμού, την αύξηση των επιπέδων ενδορφίνης, την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αδενικής λειτουργίας, τη μείωση της έντασης και τη ρύθμιση των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος, ακόμη και τη βελτίωση της πέψης και πολλά ακόμα.

Μέσα στο σύμπαν τα πάντα δονούνται.

Κάθε δόνηση είναι μια συχνότητα, ένας ήχος. Το σώμα στο σύνολό του αλλά και κάθε όργανο, κύτταρο, εκπέμπει μια συγκεκριμένη συχνότητα-δόνηση. Αυτή η συχνότητα είναι ωφέλιμο να παραμείνει μέσα σε συγκεκριμένα όρια έτσι ώστε ο άνθρωπος στο σύνολο του να βρίσκεται σε κατάσταση αρμονίας σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα διαφορετικά του σώματα. Ο ήχος του ιερού Γκονγκ μαζί με ήπιες ενεργειακές ασκήσεις και αναπνοές μπορεί να συντονίσει, εναρμονίσει και να αναζωογονήσει κάθε ζωντανό οργανισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό, δίνοντας την δυνατότητα μιας θεραπευτικής ολιστικής εμπειρίας. Ο νους παραδίνεται στους ήχους και ησυχάζει. Το σώμα απορροφώντας τις δονήσεις αναπαύεται, αναζωογονείται και έτσι νους, πνεύμα, σώμα ενώνονται σε ένα βαθύ διαλογιστικό ταξίδι δίχως όρια… Μια αέναη ροή δονήσεων του σύμπαντος που μας διδάσκει ότι όλα είναι (είμαστε) ένα…

Στο ταξίδι μας συμβάλλουν διάφορα Γκονγκ. Το Γκονγκ των πέντε στοιχείων (Wu Xing) είναι ένα Γκονγκ πολύ δημιουργικό, χαρούμενο και ελπιδοφόρο. Το πλανητικό Γκονγκ του Άρη είναι της δύναμης, της αποφασιστικότητας και της πραγματοποίησης. Συμμετέχουν επίσης παραδοσιακά κινεζικά Γκονγκ και κρουστά όργανα.

Βασιλική Κουσούνη – Αναστάσιος Μαντζούκας

* Η επίδραση του ήχου στα ανθρώπινα κύτταρα από τον Fabien Maman (Σειρά XII – Κύτταρα καρκίνου με γκονγκ).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Νοεμβρίου, 2022
Ώρα:
18:30 - 20:00
Κόστος:
25€ + Φ.Π.Α.

Διοργανωτές

Καίτη Παντελή
Αναστάσιος Μαντζούκας
Βασιλική Κουσούνη

Χώρος Διεξαγωγής

Indriya Yoga Studio
ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 2
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Αττική 13231 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2105055832