Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει ολοκληρωθεί

Iyengar Yoga Workshop

5 Μαρτίου, 2023 @ 11:00 - 13:30

30€ + Φ.Π.Α.

Iyengar Yoga

Ο BKS Iyengar είναι ένας από τους πιο γνωστούς δασκάλους γιόγκα, συγγραφέας της Βίβλου της Γιόγκα “Light on Yoga” και ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2004, σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Όταν κάποιος αναφέρεται στο σωστό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε μια άσανα, συνήθως αναφέρεται στη μέθοδο Iyengar. Έχοντας βιώσει τραυματισμούς, που φέρνει η εξάσκηση στη γιόγκα όταν η προσοχή μας είναι στο αποτέλεσμα, όταν δηλαδή κοιτάμε μόνο την εξωτερική εικόνα της στάσης, ο Iyengar αφιέρωσε τη ζωή του στην πρακτική της και κατάφερε να την κάνει εφικτή όχι μόνο από αθλητές, αλλά από όλους τους ανθρώπους. Εφηύρε βοηθήματα όπως ζώνες, τούβλα, καρέκλες, σχοινιά, ώστε να μπορεί να κάνει κάποιος γιόγκα άσχετα από την ηλικία ή τη φυσική του κατάσταση.

Στην Iyengar Yoga, κάθε άσανα προσεγγίζεται με απόλυτη προσοχή στην ευθυγράμμιση του σκελετού και των μυών. Ευθυγραμμίζοντας το σώμα ευθυγραμμίζεται και το μυαλό, όπως έλεγε ο BKS Iyengar. Στην πρακτική ξεκινάμε παίζοντας με το σώμα. Τοποθετούμε πόδια, χέρια, κορμό και ψάχνουμε την ακρίβεια φέρνοντας το μυαλό στο τώρα. Ο νους τελικά γίνεται σύμμαχος, παρατηρεί, βοηθά, διορθώνει και συνδέεται και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το σώμα, αντί να μετεωρίζεται και να χάνεται στις σκέψεις. Στη μέθοδο Iyengar ψάχνεις βήμα βήμα πώς να μπεις στην άσανα, να μείνεις, να υπάρξεις μέσα σε αυτήν και τελικά να επιστρέψεις με απόλυτη ασφάλεια εκεί απ’ όπου ξεκίνησες. Επιστρέφεις υγιέστερος από πριν και αυτό είναι μεγάλο κέρδος. Ακόμα, όμως, πιο σημαντικό είναι ότι αποδομώντας και ανασυνθέτοντας την άσανα, συνειδητοποιείς στην πορεία πως αποδομείς και ανασυνθέτεις την ίδια σου τη φύση. Γιατί εκεί που συνειδητά συμμετέχει το σώμα και το μυαλό είναι αδύνατο να μην εμφανιστεί η ψυχή.

Το σεμινάριο καθοδηγεί ο Αντώνης Φραγκάκης.

Ο Αντώνης Φραγκάκης ξεκίνησε τη γιόγκα το 1999, οταν ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη ως ηθοποιός, συνάντησε τη Cyndi Lee, ιδρύτρια του διάσημου ΟΜ YOGA και η οποία τον μύησε στην Ashtanga Vinyasa. Συνέχισε την πρακτική του με διαφορετικούς δασκάλους, μεχρι τη γνωριμία του με την Iyengar Yoga. Γοητεύτηκε από την ακρίβεια, τη δυναμική και την εσωτερικότητα της, πέρασε πολλούς μήνες στην Ινδία δίπλα στους Prashant Iyengar, Chanchani και την Usha Devi.

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους Marla Apt, Bobby Clenel, Olga Zvontsova, Marios Argyros, Eyal Shifroni. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Iyengar Υoga. Εκπαιδεύτρια του είναι μια από τις κορυφαίες δασκάλες στον κόσμο, η Penny Chaplin. Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια γιογκα στην Ελλάδα.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Μαρτίου, 2023
Ώρα:
11:00 - 13:30
Κόστος:
30€ + Φ.Π.Α.

Διοργανωτές

Καίτη Παντελή
Απόρρητο: Αντώνης Φραγκάκης

Χώρος Διεξαγωγής

Indriya Yoga Studio
ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 2
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, Αττική 13231 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2105055832